Hopp til innhold

Fra fôr til mat: Veien til selvforsyning og matsikkerhet

12.08.2025 kl. 12:00 - 13:30

Thon Hotel Arendal (Friergangen 1)

I en stadig mer urolig verden blir matsikkerhet og selvforsyning stadig viktigere. Hvordan kan vi sikre at vi har nok mat til å møte fremtidige utfordringer? Fôrets rolle i denne sammenhengen er avgjørende. Ved å sette søkelys på bærekraftige og effektive fôrråvarer kan vi styrke vår evne til å produsere mat i Norge og redusere avhengigheten av import. På Arendalsuka 2025 vil vi utforske disse temaene og diskutere hvordan vi kan bygge en robust og selvforsynt matproduksjon.

Relevante spørsmål til debattpanel:

1. Hvordan kan Norge forbedre sin selvforsyning av mat i en urolig verden?
2. Hvordan kan politikere og næringsliv samarbeide for å styrke matsikkerheten?
3. Hva er de største utfordringene for bærekraftig matproduksjon i dag?
4. Hvordan kan vi redusere avhengigheten av importert fôr?
5. Hvilken rolle spiller teknologi i fremtidens matsikkerhet?
Kontaktperson
Sissel Beate Rønning (Spesialrådgiver Sekretariatet for Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr)
Telefon
+4740856287
E-post
sbro@forskningsradet.no
Arrangør(er):
Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr
Type arrangement:
Debatt
Tema:
Mat, Samfunnssikkerhet og beredskap