Fra fôr til mat: Veien til selvforsyning og matsikkerhet
12.08.2025 kl. 12:00 - 13:30
Thon Hotel Arendal (Friergangen 1)
I en stadig mer urolig verden blir matsikkerhet og selvforsyning stadig viktigere. Hvordan kan vi sikre at vi har nok mat til å møte fremtidige utfordringer? Fôrets rolle i denne sammenhengen er avgjørende. Ved å sette søkelys på bærekraftige og effektive fôrråvarer kan vi styrke vår evne til å produsere mat i Norge og redusere avhengigheten av import. På Arendalsuka 2025 vil vi utforske disse temaene og diskutere hvordan vi kan bygge en robust og selvforsynt matproduksjon.
Det blir servering med ett assortert utvalg kaffe, frukt, nøtter, wraps og bakverk. Arrangementet starter presis kl. 1200
Relevante tema som blir belyst:
1. Hvordan kan Norge forbedre sin selvforsyning av mat i en urolig verden?
2. Hvordan kan politikere og næringsliv samarbeide for å styrke matsikkerheten?
3. Hva er de største utfordringene for bærekraftig matproduksjon i dag?
4. Hvordan kan vi redusere avhengigheten av importert fôr?
5. Hvilken rolle spiller teknologi i fremtidens matsikkerhet?
Program:
1200-1210: Velkommen og introduksjon til Samfunnsoppdraget, av Nils Vagstad.
1210-1220: Fôrets rolle i matforsyningen, ved Bente Torstensen.
1220-1230: Selvforsyning som nasjonal beredskap, ved Christian Anton Smedshaug.
1230-1240: Fiskeri og havbruk sitt bidrag til norsk matsikkerhet, ved Edgar Skjervold
1240-1250: Mattilsynets arbeid for et robust matsystem - Fôr fra et makro- og mikroperspektiv, av Inge Nesset, Line Ruden og Ann-Cecilie Hansen
1300-1330: Paneldebatt med statssekretær Kristina Hansen (Ap), Ingrid Fiskaa (Sv) og Alfred Bjørlo (V). Ordstyrer i debatten er Joakim Hauge (Bellona).
Velkommen!
Det blir servering med ett assortert utvalg kaffe, frukt, nøtter, wraps og bakverk. Arrangementet starter presis kl. 1200
Relevante tema som blir belyst:
1. Hvordan kan Norge forbedre sin selvforsyning av mat i en urolig verden?
2. Hvordan kan politikere og næringsliv samarbeide for å styrke matsikkerheten?
3. Hva er de største utfordringene for bærekraftig matproduksjon i dag?
4. Hvordan kan vi redusere avhengigheten av importert fôr?
5. Hvilken rolle spiller teknologi i fremtidens matsikkerhet?
Program:
1200-1210: Velkommen og introduksjon til Samfunnsoppdraget, av Nils Vagstad.
1210-1220: Fôrets rolle i matforsyningen, ved Bente Torstensen.
1220-1230: Selvforsyning som nasjonal beredskap, ved Christian Anton Smedshaug.
1230-1240: Fiskeri og havbruk sitt bidrag til norsk matsikkerhet, ved Edgar Skjervold
1240-1250: Mattilsynets arbeid for et robust matsystem - Fôr fra et makro- og mikroperspektiv, av Inge Nesset, Line Ruden og Ann-Cecilie Hansen
1300-1330: Paneldebatt med statssekretær Kristina Hansen (Ap), Ingrid Fiskaa (Sv) og Alfred Bjørlo (V). Ordstyrer i debatten er Joakim Hauge (Bellona).
Velkommen!
- Kontaktperson
- Sissel Beate Rønning (Spesialrådgiver Sekretariatet for Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr)
- Telefon
- +4740856287
- Arrangør(er):
- Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr og Mattilsynet
Ordstyrer:
-
Joakim Hauge
Bellona
Internasjonal leder for fag og strategi -
Sissel Beate Rønning
Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr
Sekreteriatet
Medvirkende:
-
Inge Erlend Næsset
Mattilsynet
Direktør for regelverk og kontroll -
Line Ruden
Mattilsynet
Seksjonssjef for planter og innsatsvarer -
Ann-Cecilie Hansen
Mattilsynet
Rådgiver -
Bente Torstensen
Nofima
Adm.Dir. -
Christian Anton Smedshaug
AgriAnalyse
Daglig Leder -
Nils Vagstad
Samfunnsoppdraget om bærekraftig fôr
Leder styringsgruppen -
Edgar Skjervold
Nutrimar
Adm.Dir. -
Kristina Sigrudsdottir Hansen
Ap
Statssekretær -
Ingrid Fiskaa
Sv
Stortingsrepresentant -
Alfred Bjørlo
V
Stortingsrepresentant
- Type arrangement:
- Debatt