Hopp til innhold

Mat fra havet som beredskap – norsk sjømatsektors rolle i krig og krise

13.08.2025 kl. 11:00 - 11:45

Kambuzi (Nedre Tyholmsvei 7B)

I en urolig verden der matsystemer er under press og behovet for matsikkerhet øker, er det på tide å stille et viktig spørsmål: Hvilken rolle spiller norsk sjømatsektor i kriser og konflikter? Kan mat fra havet bidra til økt matberedskap både i Norge og Europa?

På den globale scenen, i samarbeid med NORAD, inviterer vi til en samtale om hvordan havets ressurser kan være en del av løsningen. Krig, handelspolitikk og eksportrestriksjoner påvirker matforsyningen internasjonalt – hvordan kan Norge bidra til stabilitet gjennom sin sjømatsektor?
Bærekraftig forvaltning, samarbeid med Europa og strategisk beredskap må gå hånd i hånd. Vi ser nærmere på hvordan havets rikdom kan sikre både nasjonal og global matforsyning i en tid hvor trygg tilgang til mat aldri har vært viktigere.

Program:
Innledning av SINTEF

Panelsamtale med
Kristin Alnes, Sjømat Norge
Odd Kristian Dahle, Fiskebåt og
Robert Erikson, Sjømatbedriftene

Politikerne svarer, ved blant annet
Even T Sagebakken, statssekretær for fiskeri- og havministeren.
Kontaktperson
Ida G. Aursand
Telefon
+4798222466
E-post
ida.grong.aursand@sintef.no
Arrangør(er):
SINTEF og NORAD
Type arrangement:
Samtale
Tema:
Mat, Samfunnssikkerhet og beredskap