Hopp til innhold

Mattrygghet i en usikker tid – hvordan er matproduksjon en del av beredskapen?

11.08.2025 kl. 12:30 - 13:30

Randi Lauvdal Blomster (Torvet 9)

Hva skal vi med våpen, hvis vi ikke har mat til soldater og befolkning? Matvaresikkerhet handler om hele verdikjeden – fra norsk jord via foredling og distribusjon til hele landet.

Norsk matproduksjon må prioriteres som en del av nasjonal beredskap – minst på linje med forsvar. Det krever politiske rammevilkår som ivaretar dagens landbruk og matforedling.

Ungdom må se matproduksjon som fremtidsrettet og meningsfullt – som betyr at vi må vi satse mer på synliggjøring av betydningen av bransjen, med muligheter innen utdanning og fagmiljø. Uten trygg tilgang på arbeidskraft og ny rekruttering til matproduksjon, står matsystemene i fare.

Vi inviterer til en viktig samtale om hvordan vi styrker norsk beredskap og matsikkerhet – gjennom hele verdikjeden.
Kontaktperson
Arve Sigmundstad (Fagsjef)
Telefon
+4797772029
E-post
arve@parat.com
Arrangør(er):
Parat og Norske Mat- og Meierifolks Landsforening

Ordstyrer:

  • Trond Reidar Hole Parat
    Generalsekretær

Medvirkende:

  • Ottar Olden Norske Mat- og Meierifolks Landsforening
    Sekretariatsleder
  • Solveig Vitanza (AP) Stortinget
    Næringskomiteen
Type arrangement:
Samtale
Tema:
Arbeidsliv, Samfunnssikkerhet og beredskap